Wie en Wat is "Vodamfilm"?

Vodamfilm wordt gepresenteerd door Jan Chris en Ria van Dam uit Pijnacker. Wij hebben een gezamenlijk initiatief ontplooit door het maken van een aantal films die wij met grote regelmaat vertonen op verenigingsavonden. Sinds 2011 verzorgen wij ook presentaties in de ochtend of middag met DVD's. We doen dit met als doel u iets te laten zien van de natuur in het algemeen. Wij hopen u, middels het presenteren van deze films, het enthousiasme dat bij ons is ontstaan voor al dit moois, u als vogel of natuurliefhebber voor 100% te laten meebeleven. Heeft u interesse en kunt u genieten van vogel- en natuurfilms, dan is er een goede mogelijkheid dat u wilt genieten van een van onze films bij u op uw vereniging. Vodamfilm bevat de volgende groepen films: Voliérevogels, Natuurfilms algemeen en Natuurfilms met een Christelijke achtergrond.

VOLIÉREVOGELS zijn documentaires waarbij een bepaald onderwerp van het vogelleven als een rode draad op een eenvoudige wijze volledig wordt uitgediept. Zo wordt dit onderwerp verstaanbaar voor iedere Nederlander en Belg op het witte doek gepresenteerd. In de films krijgt u zowel punt- als kromsnavels te zien. Naast vele vogels krijgt u ook bruikbare en specialistische tips aangeboden die uw hobby kunnen verrijken. Vodamfilm heeft een specialiteit ontwikkeld in het filmen van vele nesten vanuit verschillende camerastandpunten en opnamen in de broedblokken met een verborgen camera. Juist die aspecten die normaal verborgen blijven fascineren ons en willen we samen met u beleven en zichtbaar maken. Dat is ons streven.

NATUURFILMS algemeen geven een reflectie van de vele schitterende landschappen en grote en kleine details van de natuurgebieden. Deze soms wat kortere films worden nog wel eens gebruikt op een zogenaamde gebroken avond, waarbij bijvoorbeeld een 1 uur durende film met kooivogels gekoppeld wordt aan een 1 uur durende natuurfilm.

Ons streven is een avondvullend programma op verenigingsavonden te presenteren door twee maal één uur te vullen met een (combinatie van) film(s) waar uw interesse naar uitgaat. Op deze site staat van iedere film een korte inhoud. De dvd's zijn voorzien van muziek, vogelgeluiden en voor u met Nederlandse tekst ingesproken. Wij bezoeken zowel de Nederlandse als de Belgische verenigingen, voor zover als er Nederlands gesproken wordt. Buiten deze taalgrens zult u zelf voor eventuele vertaling moeten zorgen. Reserveer vroeg genoeg. Verhuur is niet mogelijk.

Zelf kweken we Australische parkieten met als specialiteit de wildkleur Elegant Parkiet. Regelmatig nemen we ook deel aan onderlinge shows, (inter)nationale en district shows.

Wij zijn aangesloten bij diverse vogelverenigingen.

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2024 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.