Lori van de Blauwe Bergen

De Idealist deel I en II

De Idealist helpt de beginnende liefhebber op weg in de vogelliefhebberij. Maar ook als u reeds een gevorderde vogelaar bent zult u een hoop nieuwe wetenswaardigheden tegen komen. Als u als beginnende vogelaar investeert in vogels, zult  u tot de ontdekking komen dat het met de vogels soms anders kan aflopen dan u gedacht had. In bepaalde omstandigheden kunnen vogels veranderen in probleemgevallen of doodgaan. Niet zelden zit hier het breekpunt van een hobby, zoals het houden van en/ of fokken met vogels.

In "De Idealist" zal een tal van tips de revue passeren die u toch enthousiast maken en houden voor het kweken en verzorgen van vogels. Oplossingen voor de problemen zoals wij die in onze hobby kennen zullen u juist over dit dode punt heen helpen. Na het zoeken van een oplossing wilt u weer vogels houden en, wat nog veel mooier is, vogels fokken. Dat doen we in deze film met een scala van vogels, zoals Kanaries, Zebravinken, Could Amadines, Europese vogels, Gras- en Grote Parkieten, Lorries, Kaketoes en Papegaaien. Bij al deze vogels krijgt u spannende verborgen opnamen te zien in de nest- of broedblokken.

Uniek zijn de opnamen die gemaakt zijn als de nietsvermoedende slapende vogel ’s nachts bezoek krijgt van bloed- en veermijten, luizen en nog veel meer van dit kruipende volk. Wij laten u zien hoe u deze problemen kunt overwinnen.

Tot tweemaal toe belanden we daarnaast ook nog in een eendenvijver met veel watervogels. Naast problemen voor vogels, zoals zweetziekten, pokken, zwarte stip en kruiper ziekte bij parkieten, krijgt u ook verschillende broedkooien en voliéres verspreid over het hele noordelijk halfrond te zien. U kunt deze waarnemen met het vliegtuig, auto of de fiets.

Is er goed gefokt, dan wilt u graag naar de tentoonstelling. Hoe dit gaat? Wij geven u daar een handleiding voor. U zult een enthousiaste wedstrijdkweker worden. Dat is een liefhebber die inhoud aan zijn hobby wil geven. Dat is de ware Idealist.

Tenslotte nemen we u mee langs vele vogelkwekers en kunt u hun voliéres met vogels bewonderen en nagenieten van korte bezoeken aan buitenlandse vogelparken.

Deze film bestaat uit 2 delen met elk een speelduur van 60 minuten

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2024 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.