Neophema elegans

Neophema´s MY WAY

Deze film geeft een weergave over hoe het gespecialiseerde houden en kweken van neophema's verloopt in de praktijk.

Deze film vangt aan met het in conditie te brengen van de vogels ,gedurende de zomer, voor de aanstaande tentoonstellingen. We brengen bezoeken aan onderlinge en provinciale shows. De landelijke show in Apeldoorn volgt en als laatste het insturen van de vogels naar de wereldtentoonstelling. We laten zien hoe dit alles in zijn werk gaat!

Dan volgt de vraag wat er allemaal voor komt kijken en hoe je daarin keuzes maakt! Dat is de gedreven passie die elk jaar opnieuw de kop opsteekt. Voor mij heb ik de instelling dat, als je het doet moet je het goed doen!

Het kweekseizoen geeft elk jaar de kriebels zowel bij de vogels als de liefhebber. Hier geldt ook: alleen het beste is goed genoeg. Om dit te kunnen bereiken, moeten we ons de vraag stellen: wat voeren we de vogels om ze in conditie en op kleur te krijgen. Na hun geboorte laten de jongen in het nest van zich horen en het tijdig ringen is heel belangrijk. Als de jongen van de ouders gescheiden worden en een eigen leven gaan leiden, gaan de ouders zich opmaken voor de aankomende tentoonstelling. In deze tijd ga ik dagelijks verse zaden verzamelen, om te zorgen dat ze elke dag afwisselend kunnen eten.

Dan volgt de sport om de vogels zelf te selecteren op houding, model en scherpe tekening. Een bezoek aan de Neophema studiegroep geeft alvast een dosis informatie om mee verder te gaan.

Een ieder kan ideeën en suggesties meenemen. Van harte aanbevolen.

Deze film heeft een speelduur 50 minuten.

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2024 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.