Platgas.

Veiling Pijnacker.

Met de schuit naar de veiling.

Fornuis in de keuken.

VREUGDE DES LEVENS

Deze film gaat over de ontwikkelingen in de tuinbouw sector, vanaf circa 1920 tot 2013.


We beginnen het eerste deel met historische beelden. Rond 1920 was er al op kleine kavels langs de waterwegen tuinbouw te zien. We laten zien hoe deze kavels bewerkt werden en welke gewassen gekweekt werden. Daarna gaan we kijken hoe de producten via weg en water bij de veiling terecht komen. Ook komt aan bod hoe de tuinbouw zich ontwikkeld van platglas naar serres en later naar kassen. Niet alleen de behuizing van de gewassen verandert in de loop van de tijd, ook de manier van verwarmen verandert, eerst wordt er gestookt met kolen, daarna olie en tenslotte met aardgas.


In het tweede deel komt de hedendaagse tuinbouw in beeld. Aandacht wordt besteed aan het biologisch telen van groenten in de volle grond. We zien het telen op steenwol en nieuwe verwarmingstechnieken zoals de toepassing van aardwarmte. Opnieuw nemen we een kijkje op de veiling, waar het inmiddels heel anders aan toe gaat dan een kleine 100 jaar terug en we brengen bezoeken aan diverse bedrijven in het Westland en het Oostland.


Door mijn jarenlange ervaring in de tuinbouw, ben ik geboeid geraakt door alle veranderingen die ik in de loop van de tijd langs heb zien komen. Deze ervaringen vormden zich tot het idee dat werd omgezet in een boeiend verhaal en beelden. Deze 2 uur durende film is het resultaat.


Dankzij de bereidwillige medewerking van vele tuinders en instellingen, kunnen we u een film presenteren die de diversiteit van het tuindersvak van verschillende kanten belicht. Dit verhaal willen we graag delen met een ieder die geïnteresseerd is.


Deze film bestaat uit 2 DVD's van elk een uur.

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2023 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.