Vreemde Vogels Down Under

In de maanden oktober en november van 2016 maken we met vier personen een reis door zuid-oost Australië. We reisden in 6 weken van Sydney, via Canberra, Bourke, Broken Hill en de Grampians naar Melbourne. We kamperen met tenten en de 4WD en verkassen van camping naar camping. De film volgt ons op de voet en doet verslag van onze reis.

In de Blue Mountains gaan we op zoek naar de Liervogel. In de omgeving van Yass bezoeken we enkele parkieten kwekers, we bewonderen onder andere Corella’s, de Rotsparkiet en een prachtige collectie tropische vogels. In de buurt van Boorowa zoeken we naar de weinige Barrabanden die nog over zijn in de natuur.

Na 500 kilometer rijden, komen we in Bourke aan waar de Darlingriver, na een natte winter, ver buiten haar oevers is getreden. Hier zien we de Blue Bonnet in haar natuurlijke omgeving. We brengen de nacht door op een schapenfarm en worden in de ochtend wakker gemaakt door het gefluit van verschillende vogelsoorten. We maken mooie opnames met een drone, van de rivier met zijn machtige wateruitlopers. Verschillende wegen zijn afgesloten door de overvloed aan water in de Outback van Down Under. We genieten van een overweldigende bloei in de woestijn. Via de Darling River Run komen we in White Cliff en bezoeken de Opaalmijnen. Vanaf de elektriciteitspalen worden we in de gaten gehouden door honderden Rosekaketoes. In Broken Hill bezoeken we de Flying Doctors en bewonderen het decor waar reclame films worden opgenomen. Onze gids is bevriend met de eigenaar van deze filmset en hij laat ons ook nog zijn immens grote schapenfokkerij zien. Tenslotte maken we kennis met de mijnindustrie, een onderneming waar Broken Hill in het verleden groot van is geworden.

In Mildura staan we aan de oevers van de volgestroomde Murrayriver, we beleven een zwaar onweer en wanneer de takken uit de bomen breken worden we geëvacueerd. We zijn onder de indruk van de schade die het noodweer veroorzaakt heeft. Ook in deze omgeving bezoeken we verschillende parkieten en lorriekwekers. We reizen door naar NP De Grampians met zijn geweldige dierenrijkdom. Hier vinden we Wallaby’s, Helmkaketoes, Raaf- en Geelkuifkaketoes en Rose’s, We zien ze hoppen, vliegen, foerageren, waken voor de nestingang en nog meer….

Avontuurlijke wandelingen maken we in de bergen en we bewonderen watervallen. Elke vertoning van de film laat ons weer genieten van de prachtige natuur en de mooie mensen en dieren die we ontmoet hebben. We wanen ons zomaar weer terug in het prachtige Australië. Bent u liefhebber van Australische vogels en natuurschoon? Stap bij ons in en reis mee om twee uur lang in Australië te zijn.

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2024 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.