Bowra Station

Met deze Australië reis hebben we een bezoek gebracht aan het vogelpark Bowra Station.
Dit 15000ha grote gebied was vroeger van een boerderij waar koeien en schapen graasden. Nu wordt het beheerd door vrijwilligers.

Vogelspotters vanuit de hele wereld reizen naar dit Mulgaland (vrij vertaalt roodzand), om allerlei bijzondere vogelsoorten te kunnen waarnemen. Het is een schitterend landschap, afgewisseld door bos en zandvlaktes, met hier en daar een spaarzaam poeltje met water. Dit landschap trekt vogels en andere dieren aan vanuit de verre omgeving, die hier komen drinken. Op deze plaatsen hebben we prachtige filmopnamen en foto′s kunnen maken van b.v. kangoeroes, kaketoes, rossella′s, grasparkieten, zebravinken en tal voor ons minder bekende soorten vogels.

In deze film volgen we de verschillende stappen van onze reis: we huren een Jeep in Brisbane en kamperen eerst een nacht in Dalby en daarna een nacht in St. George. In totaal rijden we in twee dagen 1000km. Onderweg ontmoeten we al veel verschillende parkieten soorten. Dan komen we aan op Bowra Station, onze hoofdbestemming. We zien verschillende vogelsoorten en unieke beelden van vele parkietensoorten in hun natuurlijke omgeving. Vogels vliegen af en aan, en we genieten van deze oase in de Australische woestenij. We maken sfeerbeelden van de Outback, met het prachtige rode zand. Via de noordelijke kant rijden we terug en kamperen in Mitchell en opnieuw in Dalby. Toerend langs grote korenvelden komen we terug in Brisbane.

Een twee uur durende film van Jan Chris en Ria van Dam

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2024 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.