Steenuil

De Steenuil

Aan het maken van deze film heb ik mooie herinneringen. Temeer omdat ik steeds weer voor verrassingen kwam te staan. Steeds heb ik opnamen kunnen maken die ik zelf niet voor mogelijk had gehouden bij deze nachtvogels. Ik moest er van uit gaan dat ik de vogels beslist niet wilde storen tijdens het observeren en, in een later stadium, bij het filmen zelf. Dat zou immers einde oefening betekenen.

Vele nachten had ik besteed aan het leren kennen van deze vogels, wat ik wel kon doen en wat ik beslist achterwege moest laten.

Gedurende 2 jaar heb ik het paartje steenuilen gevolgd, zoals het uitkomen van de eieren en het voeren van de jongen met de meest uiteenlopende prooien. Daartoe behoorden vele mussen, spreeuwen, torren, rupsen en natuurlijk muizen. Hoe de ouders zoeken naar voedsel is een waar schouwspel en de geluiden die het geheel illustreren is het bekijken en beluisteren de moeite waard.

En wat zou een jong uiltje doen als hij zijn schuilplaats moet delen met een pad? De laatste 20 minuten nemen we u mee naar andere uilensoorten, nl. de Ransuil, Bosuil en Kerkuil. Ook van hen bekijken we hoe hun leven in elkaar steekt. U ziet nestopnamen van de Steenuil, Ransuil en Kerkuil.

Deze DVD film heeft een speelduur van 55 minuten.

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2024 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.