Natuurlijk Texel

Als we in de zomer een aantal dagen op het eiland Texel kamperen, maken we al fietsend vele kilometers. De indrukwekkende natuur krijgt ons in zijn greep en we spraken af dit nog eens te herhalen.

Tijdens Pinksteren zijn we terug. Onze kinderen geven ons de sleutel van hun huis en zeggen, ‘Leef je uit en maak er wat van’. In de 2 jaar daarna verblijven wij hier ongeveer 80 dagen.

Altijd héél vroeg op pad met de camera. Struinend door de duinen en het bos zie ik via de camera de natuur ontwaken. Na het ontbijt gaan we samen op pad. Internet raadplegend waar de vogels op dat moment te vinden zijn gaan we die richting uit. In de middag geven de wandelingen ons nieuwe inspiratie. Onze voorkeuren zijn Waal en Burg, de Blekersvallei, de Mokbaai of de Horsmeertjes. In de avond fietsen we. In het begin gebruiken we nog de fietsknopenpunten route, maar al snel vinden we onze eigen weg wel.

Vliegtuig - Auto - Vissersboot

We huren een vliegtuig met piloot en filmen van het opstijgen tot onze tijd om is. We filmen o.a. het prachtige natuurgebied van De Slufter, de weilanden en alle dorpen. Met de auto rijden we het eiland rond en stoppen bij elk uitkijkpunt. Met de vissersboot brengen we de oostkust in beeld en gaan we de Waddenzee op om garnalen te vangen en zeehonden te filmen.

In alle jaargetijden zijn er vogels te zien. Al is het voorjaar toch wel extra bijzonder als de natuur zich ontluikt en de vogels in jubelstemming zijn. In de zomer vliegen de jonge vogels uit en gaan ze op onderzoek en ontdekkingstocht. De bloemenpracht is in deze periode op zijn mooist . Dan volgt in de vroeg herfst het binnenhalen van de oogst, het is bijzonder om dit mee te kunnen maken. De winter geeft een sirene rust en een grote variëteit van vogels gebruiken het eiland om te overwinteren.

We hadden altijd een of twee bontgenoten: de zon en de wind. Hoe je ook ging, je had ze altijd een keer voor en achter je. Net als met de regen en sneeuw, je aanpassen is noodzakelijk.

We maakten dankbaar gebruik van de vele excursies. Je komt dan in de gebieden waar de lepelaars broeden. Er is charme in het met je laarzen over de wadden banjeren en dan de sloten en krekendoorkruisen. In vrijwel ieder geval houd je er een nat pak aan over.

Samen hebben we in 80 dagen de natuur beleefd in al zijn hoedanigheden. Van de gastvrijheid genoten om alle uren van de dag te benutten. We hebben naar hartenlust kunnen filmen om alle beelden in een verhaal weer te geven en willen dit nu graag met u delen.

De eerste DVD "Natuurlijk Texel" heeft een lengte van 60 minuten en
de tweede DVD daaropvolgend "80 dagen Texel" een lengte van 50 minuten.

Contact & Reserveringen
Voliérevogels (DVD)

Natuurfilms met Christelijke achtergrond (DVD)

Jan Chris en
Ria van Dam


Klik hier voor email contact

Informatie
Natuurfilms (DVD)

Australische films (DVD)

Copyright© 1980 - 2024 Vodamfilm®
Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.